وبلاگ

New Project (25)

دندان مصنوعی بر پایه ایمپلنت

آنچه در این مقاله می خوانید

اولین چیزی که با شنیدن کلمه‌ی «دندان مصنوعی» به ذهنتان می‌رسد چیست؟ آیا هنوز هم فکر می‌کنید که دندان مصنوعی، همان دندان یک سره‌ای است که وقتی از دهان خارج می‌شود باید در یک لیوان آب گذاشته شود؟ اگرچه که این نوع از دندان‌ها هنوز هم وجود دارند. اما این روزها، یک جایگزین به مراتب بهتر برای آن ساخته شده است: دندان‌ مصنوعی ثابت بر پایه ایمپلنت.

دندان مصنوعی ثابت بر پایه ایمپلنت چیست؟

دندان مصنوعی ثابت بر پایه ایمپلنت یک مجموعه از دندان‌های مصنوعی است که با استفاده از پایه ایمپلنت (پیچ) به استخوان فک شما جوش می‌خورد و برای همیشه در دهان شما باقی می‌ماند.

این دندان مصنوعی به راحتی با چند ایمپلنت دندانی محکم می‌شود و به مرور زمان به بخشی از استخوان فک شما تبدیل خواهد شد.

دندان مصنوعی ثابت بر پایه ایمپلنت بر خلاف دندان مصنوعی‌های قدیمی (که روی لثه قرار می‌گرفتند و قابل حرکت بودند)، از طریق پیچ به استخوان فک شما متصل می‌شوند.

یعنی عملا همان دندان مصنوعی، اما بدون قابلیت جابه‌جایی و کاملا شبیه به یک دندان واقعی.

چرا باید از این روش استفاده کنیم؟

استخوان یک بافت زنده است که برای حفظ حجم و تراکم خود به تحریک مداوم نیاز دارد. این تحریک به طور معمول از دندان‌ها ناشی می‌شود.

وقتی دندان‌ها از دست می‌روند، استخوانی که قبلا آن‌ها را احاطه و از آنها پشتیبانی می‌کرد، خرد می‌شود.

اگر این مشکل همچنان ادامه پیدا کند، ممکن است صورت شما شروع به آویزان شدن کند که در نتیجه این اتفاق، ظاهر شما پیرتر خواهد شد.

متاسفانه، استفاده از دندان مصنوعی متحرک در واقع این روند را تسریع می‌کند. اما استفاده از دندان مصنوعی ثابت آن را متوقف می‌کند.

زیرا این روش جدید در دندانپزشکی با پشتیبانی از ویژگی‌های صورت (گونه‌ها و لب‌ها)،ساختار استخوان فک شما را باز می‌گرداند. در نتیجه، این امر باعث می‌شود تا شما جوان‌تر به نظر برسید.

مزایای استفاده از دندان مصنوعی ثابت بر پایه ایمپلنت

همانطور که در ابتدای این مقاله نیز به آن اشاره کردیم، دندان مصنوعی ثابت بر پایه ایمپلنت مزایای بسیار زیادی نسبت به دندان مصنوعی متحرک دارد.

عملا، تمام مزایای ایمپلنت دندان در این روش قابل مشاهده است. تعدادی از برجسته‌ترین مزایای ایمپلنت دندان شامل موارد زیر هستند:

  • دندان مصنوعی ثابت بر پایه ایمپلنت در دهان شما ثبات است. پس فرایند جویدن غذا و صحبت کردن برای شما ساده تر از مواقعی است که دندان مصنوعی متحرک داشته باشید.
  • این روش بسیار زیباتر از پروتز متحرک دندان است.
  • کاشت دندان مصنوعی ثابت بسیار طبیعی است و شبیه به یک دندان واقعی به نظر می‌رسد.
  • دندان مصنوعی ثابت از تحلیل استخوان فک جلوگیری خواهد کرد.

کیفیت و ماندگاری روش پروتز بر پایه ایمپلنت

طول عمر و ماندگاری دندان مصنوعی ثابت بر پایه ایمپلنت به عوامل مختلفی بستگی دارد. تعدادی از برجسته‌ترین این موارد شامل کیفیت پایه‌های ایمپلنت، کیفیت پروتز، میزان مهارت و تخصص دنداپزشک در اجرای این فرایند و مراقبت‌های فرد از دندان‌های خود می‌باشد.

کیفیت ایمپلنت

کیفیت پایه‌‌های ایمپلنت نقش بسیار مهمی در ماندگاری پروتز دندان بر پایه ایمپلنت دارند. همانطور که می‌دانید، پایه های ایمپلنت همان پیچ‌های فلزی هستند که در استخوان فک شما قرار می‌گیرند و به عنوان یک تکیه‌گاه برای دندان مصنوعی شما عمل می‌کنند.

پس طبیعتا هر چه پایه‌های ایمپلنت شما از کیفیت بالاتری برخوردار باشد، ثبات و طول عمر ایمپلنت شما نیز افزایش پیدا خواهد کرد. شما می‌توانید اطلاعات بیشتری را در خصوص برترین برندهای ایمپلنت دندان در مقاله معرفی شده به دست آورید.

کیفیت پروتز

پس از جایگذاری پایه‌های ایمپلنت و برقراری اتصال محکم آن‌ها با فک، نوبت به قرار دادن پروتز دندان مصنوعی روی این پایه‌ها می‌‌رسد. این پروتزها از جنس‌های مختلفی ساخته می‌شوند که طبیعتا کیفیت آن‌ها با یکدیگر متفاوت است و هر کدام از آن‌ها مزایا، معایب و ماندگاری خاص خود را دارند.

مهارت دندانپزشک

عامل تاثیرگذار بعدی بر ماندگاری دندان مصنوعی‌های شما که بر پایه ایمپلنت هست، میزان تخصص دندانپزشک در انجام این جراحی است. هر چه متخصص ایمپلنت از تبحر بالاتری برای اجرای این فرایند برخوردار باشد، ماندگاری دندان مصنوعی بر پایه ایمپلنت شما نیز افزایش پیدا خواهد کرد.

به همین دلیل است که انتخاب بهترین متخصص ایمپلنت دندان در این روش اهمیت ویژه‌‌ای دارد.

مراقبت‌های بهداشتی

رعایت بهداشت دهان و دندان پس از اتمام مراحل درمان شما، آخرین عامل موثر بر ماندگاری دندان های مصنوعی ثابت شما است. اگر دوست دارید برای مدتی طولانی (و حتی مادام العمر) از پروتز دندان بر پایه ایمپلنت خود استفاده کنید، باید در حفظ دندان‌های خود کوشا باشید.

مراجعه منظم به دندانپزشک برای چکاپ و جرمگیری، رعایت رژیم غذایی سالم، عدم مصرف خوراکی‌ها و غذاهای سفت و سخت، مسواک زدن، استفاده از نخ دندان و دهانشویه و…، از ضروریات حفظ و نگهداری دندان مصنوعی ثابت بر پایه ایمپلنت است.پیشنهاد میکنیم حتما مقاله نحوه مراقبت از ایمپلنت دندان را بخوانید.

دندان مصنوعی ثابت بر پایه ایمپلنت چگونه کار می‌کند؟

ایمپلنت دندان یک پست کوچک و پیچ مانند است که به عنوان ریشه‌ دندان جایگزین عمل می‌کند. این پیچ مانند ریشه‌ی دندان طبیعی، در استخوان زیر لثه قرار دارد.

ایمپلنت‌ها از تیتانیومی ساخته شدند که توانایی منحصر به فرد جوش خوردن با استخوان را در فرآیندی به نام استخوان‌سازی دارد. این همان چیزی است که ایمپلنت‌ها را بسیار محکم و قابل ‎‌اطمینان می‌کند.

سیستم‌های پیشرفته‌ی ایمپلنت امروزی حداقل تعداد ایمپلنت‌ها را برای پشتیبانی از حداکثر تعداد دندان‌ها امکان‌پذیر می‌کنند.

این بدان معنا است که می‌توان از چهار ایمپلنت برای پشتیبانی از قوس کامل (فک بالا یا پایین) دندان‌های جایگزینِ ثابت و غیرمتحرک استفاده کرد.

علاوه بر این، انجام این روند چشمگیر که زندگی فرد را دستخوش تغییر می‌کند تنها در یک روز ممکن است!

دندان مصنوعی ثابت بر پایه ایمپلنت یک استراتژی کارآمد و مقرون به صرفه را برای جایگزینی دندان دائمی ارائه می‌دهند.

به جای اینکه از یک ایمپلنت دندان برای هر دندان از دست رفته استفاده کنید (که غیرعملی است و توصیه نمی‌شود)، از یک دندان مصنوعی با پایه ثابت ایمپلنت استفاده می‌کنید.

برای بازیابی نسبت طبیعی دندان‌ها و لثه‌های شما با حجم استخوان کمتر، ما باید دندان مصنوعی (جایگزین) واقعی‌تری ایجاد کنیم که هم شامل دندان و هم لثه باشد. در غیر این صورت، هر دندان جایگزین دائمی بیش از حد بلند به نظر می‌رسد.

انوع ایمپلنت مورد استفاده در این روش

سه نوع ایمپلنت (اوردنچر) در این روش مورد استفاده قرار می‌گیرد:

  1. اوردنچر میله‌ای
  2. اوردنچر توپی
  3. اوردنچر میله ای

دلیل نامگذاری این نوع از اوردنچرها به “اوردنچر میله‌ای”، شکل میله مانند نگهدارنده ایمپلنت‌ها است. این میله‌ها به ایمپلنت متصل می‌شوند و دندان مصنوعی را روی پایه نگه می‌دارند.

اوردنچر میله‌ای

میله‌های موجود در ایمپلنت این امکان را به دندان مصنوعی می‌دهد تا در صورت نیاز روی ایمپلنت‌ها بسته شود و امنیت بیشتری را نسبت به پروتزهای معمولی ارائه دهد.

مزایا:

  • هزینه کمتر
  • جراحی ساده تر
  • امکان تعویض یا تعمیر پروتز

معایب:

  • ثبات و استحکام کمتر
  • عدم امکان چرخش پروتز دندانی
  • نیاز به برداشتن پروتز دندانی برای تمیز کردن روزانه

اوردنچر توپی

این نوع ایمپلنت‌ها دارای یک بخش کروی (توپی) در انتهای خود هستند که به داخل سوکت موجود در پروتز دندانی متصل می‌شود. اوردنچرهای توپی بهترین گزینه برای قوس پایینی فک هستند و تمیز کردن آن‌ها نسبت به سایر اوردنچرها بسیار ساده‌تر است.

مزایا:

  • ثبات و استحکام بالا
  • امکان چرخش پروتز دندانی برای تمیز کردن
  • عدم نیاز به برداشتن پروتز دندانی برای تمیز کردن روزانه

معایب:

  • هزینه بیشتر
  • نیاز به جراحی پیچیده تر
  • نیاز به دقت بیشتر در ساخت پروتز دندانی

روند اتصال دندان مصنوعی بر پایه ایمپلنت دندان

ممکن است با تهیه اشعه ایکس سه بعدی (۳D) از فک شما، محل ساختارهای آناتومیکی مانند استخوان، سینوس‌ها و اعصاب مشخص شود. این کار به ما این امکان را می‌دهد که تعداد ایمپلنت مورد نیاز و مکان ایده‌آل را برای آنها تعیین کنیم.

برای هر ایمپلنت باید یک کانال کوچک در استخوان ایجاد کنیم. در حین جراحی کاشت ایمپلنت که معمولا فقط به بی‌حسی موضعی احتیاج دارید، هیچ احساسی نخواهید داشت. ما تمام گزینه‌های بیهوشی فردی شما را پیش از جراحی با شما در میان خواهیم گذاشت و اطمینان حاصل خواهیم کرد که مشکلی برای شما به وجود نخواهد آمد.

هنگامی که ایمپلنت‌های شما در جای خود قرار گرفتند، یک مجموعه موقتی از دندان‌ها را به آن متصل می‌کنیم که تقریبا سه ماه در دهان شما می‌ماند تا زمانی که ایمپلنت‌ها کاملا به استخوان شما جوش بخورند و ترمیم کامل شود.

وقتی روند استخوان‌سازی کامل شد، دندان‌های دائمی را متصل می‌کنیم که دقیق‌تر از دندان‌های موقتی با بافت‌های لثه‌ی شما سازگار می‌شوند. با استفاده از این دندان‌ها می‌توانید هر چیزی را که می‌خواهید بخورید و از جذابیت و شباهت این دندان‌ها به یک دندان طبیعی لذت ببرید.

نحوه انتخاب تعداد پایه برای هر فرد

همانطور که در بالاتر نیز به این موضوع اشاره کردیم، تعداد پایه‌های ایمپلنت مورد نیاز در روش کاشت درندان مصنوعی ثابت در هر فرد نسبت به فرد دیگر متفاوت است. دندانپزشک متخصص، پس از معاینه بالینی، مشاهده و بررسی عکس و گاها اسکن کامل دهان، تعداد پایه‌های ایمپلنت مورد نیاز شما را تعیین می‌کند.

اما به طور کلی، تعداد پایه‌های ایمپلنت در روش دندان مصنوعی ثابت بر پایه ایمپلنت به عوامل مختلفی از جمله وضعیت استخوان فک، نوع دندان مصنوعی (ایمپلنت all-on-4 یا ایمپلنت all-on-6) و نظر دندانپزشک بستگی دارد.

این روش کاشت دندان برای چه کسانی مناسب است؟

  • افرادی که تعداد زیادی از دندان‌های خود را از دست دادند و به دنبال یک راهکار جایگزینی سریع و یک باره می‌گردند.
  • کسانی که به دندان مصنوعی‌های معمولی و متحرک علاقه ندارند و یا از دندان مصنوعی معمولی خود خسته شدند.
  • افرادی که از کیفیت خوب استخوان فک بهره‌مند هستند.
  • افرادی که در سنین جوانی تا میانسالی به سر می‌برند (و کهولت سن زیادی ندارند).

قیمت دندان مصنوعی ثابت بر پایه ایمپلنت

به طور کلی قیمت ایمپلنت دندان و قیمت پروتز دندان با یکدیگر متفاوت است. از طرفی دندان مصنوعی ثابت بر پایه ایمپلنت، تلفیقی از هر دوی این روش‌ها است! به همین دلیل، تعیین دقیق هزینه نهایی کار ساده‌ای نیست.

این هزینه با توجه به عوامل متخلفی مانند شرایط و وضعیت استخوان فک، تعداد فک‌هایی که قصد دارید برای آن‌ها از این روش استفاده کنید، تعداد پایه‌های ایمپلنت و کیفیت دندان مصنوعی تعیین خواهد شد.

عوامل تاثیر گذار بر قیمت دندان مصنوعی ثابت بر پایه ایمپلنت

  • میزان بازسازی لازم برای استخوان از دست رفته بیمار
  • نیاز به انجام خدمات جانبی مانند سینوس لیفت، پیوند استخوان، ویستیبولوپلاستی و …
  • برند ایمپلنت انتخابی برای پایه های دندان مصنوعی
  • تعداد پایه انتخابی برای قرار گیری دندان مصنوعی روی آن
  • تعداد روکش و پونتیک برای دندان مصنوعی ثابت
  • جنس روکش و پروتزهای دندان مصنوعی ثابت

مراقبت از دندان مصنوعی بر پایه ایمپلنت دندان

عمل جراحی ایمپلنت بسیار دقیق و برنامه‌ریزی شده است. به همین دلیل، معمولا افراد در حین جراحی یا پس از آن، متوجه احساس ناراحتی و درد نخواهند شد. با این حال، چند توصیه مهم برای مراقبت از دندان مصنوعی بر پایه ایمپلنت وجود دارد که در ادامه به توضیح آن‌ها خواهیم پرداخت.

  • بهتر است حداقل به مدت شش تا هشت هفته از مصرف غذاهای ترد، جویدنی یا سخت خودداری کنید.
  • در روزهای ابتدایی پس از نصب دندان مصنوعی، با کمک نی آب و نوشیدنی بنوشید.
  • از صرف خوراکی‌های چسبنده مانند آدامس یا تافی خودداری کنید.
  • داروهای مسکن تجویز شده توسط پزشک را به موقع مصرف کنید.
  • در صورت وجود احساس درد، مسکن بخورید.
  • از کمپرس سرد برای کاهش تورم صورت خود استفاده کنید.

این دندان‌ها، تفاوتی با یک دندان واقعی نخواهند داشت. لذا روند مراقبت از آن‌ها، کاملا شبیه به مراقبت از یک دندان واقعی خواهد بود. سعی کنید بهداشت دهان و دندان خود را تا بیشترین حد ممکن رعایت کنید و از استفاده از نخ دندان و دهانشویه نیز غافل نشوید.

دریافت خدمات دندان مصنوعی ثابت بر پایه ایمپلنت

دندان مصنوعی ثبات بر پایه ایمپلنت، بهترین روش دستیابی به تعداد زیادی دندان به صورت یکجا است. با کمک این روش، شما می‌توانید به راحتی صحبت کنید، غذا بخورید و ظاهر زیبایی نیز داشته باشید.

روش کاشت دندان مصنوعی ثابت بر پایه ایمپلنت تنها در برخی از کلینیک‌های دندانپزشکی تخصصی قابل انجام است. چرا که اجرای آن به تجهیزات ویژه و دیجیتالی نیاز دارد.

سوالات متداول در خصوص دندان مصنوعی بر پایه ایمپلنت دندان

  • برای اتصال دندان مصنوعی به فک از چند پایه ایملپنت دندان استفاده می‌شود؟
    تعداد پایه‌های دندان مصنوعی در این روش بین ۲ تا ۸ پایه متفاوت خواهد بود.
  • معایب دندان مصنوعی بر پایه ایمپلنت چیست؟
    این روش نسبت به دندان مصنوعی متحرک هزینه بالاتری دارد که با توجه به کیفیت نهایی کار، این اختلاف هزینه کاملا معقول است.
  • آیا این روش ارزش صرف هزینه را دارد؟
    بسته به نیازهای هر فرد، پاسخ این سوال متفاوت خواهد بود. با این حال، اکثر کسانی که از پروتزهای متحرک دندان به سمت پروتزهای ثابت بر پایه ایمپلنت دندان کوچ کردند، از این تغییر راضی بودند.
  • آیا دندان ثابت مصنوعی به بهبود تکلم نیز منجر خواهد شد؟
    بله. صحبت کردن با یک دندان مصنوعی ثابت و فیکس شده در دهان، بسیار راحت‌تر از یک دندان مصنوعی متحرک است.
  • ماندگاری دندان مصنوعی ثابت بر پایه ایمپلنت دندان چقدر است؟
    این دندان‌های مصنوعی می‌توانند تا حدود ۱۰ الی ۱۵ سال در دهان شما دوام بیاورند. رعایت بهداشت دهان و دندان و مراقبت صحیح و اصولی نیز به افزایش این مدت زمان کمک خواهد کرد.
جدید ترین مطالب
سبد خرید
فروشگاه
لیست علاقه مندی ها
0 مورد سبد خرید