باورهای غلط درباره دندانپزشکی میتوانند سلامت دهان و دندان شما را تحت تأثیر قرار دهند و به مشکلات جدیتری منجر شوند. از مراجعه نکردن به دندانپزشک تا تصورات اشتباه درباره جرمگیری یا مراقبتهای دندانی، این باورها اغلب ریشهای علمی ندارند.
1. مراجعه به دندانپزشک فقط در زمان درد
“اگر درد ندارم، نیازی به مراجعه به دندانپزشک نیست”
بسیاری تصور میکنند تا زمانی که درد نداشته باشند، نیازی به دندانپزشک ندارند. اما واقعیت این است که بسیاری از مشکلات دندانی، مانند پوسیدگی و بیماریهای لثه، در مراحل اولیه بدون درد هستند و بهمرورزمان به مشکلات جدیتر منجر میشوند. به همین دلیل چکاپ سالیانه دندانها کاری ضروری است.
دندان پزشکی
عدهٔ معدودی از سلمانیها، شاگرد زرگرها و عطارها را میتوان اولین افرادی دانست که با استفاده از روشهای گوناگون، مبادرت به کشیدن دندان، گذاشتن روکش، ساختن دندان مصنوعی یا برای تسکین دردها و ورمهای دهانی آن هم با وسایل بسیار اولیه مبادرت به انجام امور دندانپزشکی میکردند.
بعدها مسئلهٔ آموزش دندانپزشکی مطرح شد که پیشگامان این حرکت را میتوان دکتر فالک کوش میلچارسکی، دکتر محسن سیاح و برخی دیگر از دندانپزشکان آن زمان دانست.
دندانپزشکی، که شاخهای از پزشکی بود، تنها کلاس طب (پزشکی) تا سال ۱۲۹۷ خورشیدی در مدرسهٔ دارالفنون بود. در آبان ماه آن سال، کلاس طب به مدرسهٔ طب تغییر کرد و در نتیجه، این مدرسه دارای اتاق و رئیس جداگانهای گشت که محل آن در حیاط بزرگ دارالفنون قرار داشت.
با گذشت زمان و با جدا شدن مدرسهٔ طب از دارالفنون، چند اتاق در حیاط وزارت معارف به آن اختصاص داده شد. در سال ۱۳۰۰ خورشیدی، که دکتر سیاح تحصیلات خود را در اروپا به پایان رساند، به ایران مراجعت کرد و با افرادی نظیر دکتر میلچارسکی، دکتر اشتومپ و دکتر استپانیان آشنا شد.
اکثر آنها پزشکان ویژهٔ دربار بودند. در آن زمان به پیشنهاد دکتر میلچارسکی و دکتر سیاح و تصویب مسئولان وقت دستور راهاندازی مدرسهٔ دندانسازی داده شد. این مدرسه در سال تحصیلی ۱۳۰۹–۱۳۱۰ خورشیدی وابسته به مدرسهٔ عالی طب و مدیریت آن به عهدهٔ دکتر میلچارسکی و بعد به دکتر سیاح واگذار شد.
در آن زمان، مدرسهٔ دندانسازی دو اتاق و یک زیرزمین داشت که امور درمانی، لابراتواری و اداری در آن انجام میگرفت.
تجهیزات و برخی از مواد عبارت بودند از چند صندلی با سلفدانهای حلبی، چهار عدد چرخ پایی دندانپزشکی جهت کلینیک، یک میز چوبی، سه عدد چهارپایه، یک ولکانیزاتور و گچ ساختمانی که توسط محمدخان -اولین مستخدم مدرسهٔ دندانسازی- کوبیده میشد و الک میگردید.
آموزشهای نظری و عملی در این مقطع توسط دکتر آشوت هاروطونیان و شهریار سلامت انجام میشد. پایهٔ دانشگاه به سبک دانشگاههای اروپایی در سال ۱۳۱۳ خورشیدی ریخته شد. در مهرماه آن سال، دکتر محسن سیاح رئیس دانشکده و دکتر محسن لک عهدهدار تدریس کلینیکی شدند.
دورهٔ آن پنج سال بود که چهار سال آن صرف آموزشهای عملی و نظری میگردید و یک سال به تهیه و تدوین پایاننامه اختصاص داشت.
امروزه شاهد پیشرفتهای زیاد در این رشته و تخصصی شدن شاخههای این رشته هستیم. به طوری که یک دانشجوی دندانپزشکی باید برای اخذ مدرک دکترای عمومی دندانپزشکی در یک دورهٔ ششساله تحت آموزشهای نظری و عملی قرار گیرد که دو سال ابتداییِ این دوره مربوط به علوم پایهٔ پزشکی میباشد.
دانشجویان میتوانند پس از اخذ مدرک عمومی خود، به شرط قبولی در آزمون دستیاری، در یکی از شاخههای تخصصی این رشته ادامهٔ تحصیل دهند
دندانپزشکی دانشی تخصصی است که سلامت دهان و دندان را به عنوان عضوی مهم در سلامت تن و روان، زیبایی و ادا کردن کلمات تأمین میکند. همچنین به یاری این دانش میتوان بسیاری از بیماریها را در مراحل اولیه شناخت و از پیشرفت آنها جلوگیری نمود.
برخی دندانپزشکان پس از فارغالتحصیلی از مقطع عمومی درصدد گرفتن تخصص برمیآیند. دورههای تخصصی بهطور میانگین سه سال طول میکشند و هر دندانپزشک پس از طی این دوره که دستیاری (رزیدنتی) نامیده میشود، دندانپزشک متخصص در همان تخصص میگردد
برای گرفتن برخی تخصصها مانند «جراحی دهان و فک و صورت» زمانی بیش از سه سال لازم است. اُرتودُنسی، آندودُنسی (تخصص درمان ریشه)، پارودُنسی یا پِریودانتیکس (تخصص جراحی لثه)، آسیبشناسی دهان و فک و صورت (پاتولوژیست دهان)، دهانپزشکی (تخصص بیماریهای دهان و فک و صورت)، جراحی دهان و فک و صورت، رادیولوژی دهان و فک و صورت، تخصص پروتزهای ماگزیوفاشیال، دندانپزشکی ترمیمی، دندانپزشکی کودکان، تخصص مواد دندانپزشکی و تخصص دندانپزشکی اجتماعی؛ تخصصهای دندانپزشکی موجود در ایران اند.
رشتهٔ دندانپزشکی در مقطع دکترای عمومی نحوه پیشگیری و درمان بیماریهای دهان و دندان را آموزش میدهد
2. هر چقدر محکمتر مسواک بزنیم دندانهای سالمتری خواهیم داشت
باور رایج دیگر این است که هر چقدر با فشار بیشتری مسواک بزنیم، دندانهایمان سالمتر خواهند ماند؛ اما مسواکزدن بیش از حد و با فشار زیاد میتواند باعث آسیب به مینای دندان و بافت لثه شود. استفاده از مسکواکهایی که بافت سختی دارند میتواند موجب آسیبدیدن لثهها شود.
3. جرمگیری دندانها به مینای دندان آسیب میزند
بسیاری از افراد فکر میکنند که جرمگیری باعث نازکشدن دندانها و آسیب به مینای آنها میشود. در واقع، جرمگیری به حفظ سلامت دندانها کمک میکند و با ازبینبردن پلاکها و جرمهای انباشته، خطر ابتلا به بیماریهای لثه را کاهش میدهد.
4. استفاده از نخ دندان ضروری نیست
بسیاری افراد تصور میکنند که مسواکزدن بهتنهایی کافی است. اما نخ دندان کمک میکند تا پلاکها و بقایای غذایی که بین دندانها جمع میشوند، پاک شوند.
5. شکر تنها عامل پوسیدگی دندان است
درست است که شکر یکی از عوامل پوسیدگی دندان است، اما عوامل دیگری مانند عدم رعایت بهداشت دهان و دندان، مصرف نوشیدنیهای اسیدی و دخانیات نیز تأثیر گذارند.
6. دندانهای شیری نیاز به مراقبت چندانی ندارند
این باور اشتباه میتواند سلامت دندانهای دائمی کودک را به خطر بیندازد. دندانهای شیری نقش مهمی در جویدن، صحبتکردن و حفظ فضای مناسب برای دندانهای دائمی دارند. افتادن زودتر از موعد دندانهای شیری سبب میشود تا دندانهای دائمی در فضای اضافی حرکت کرده و در نهایت دندانها ظاهری بههمریخته خواهند داشت.
7. لمینت دندانها را از بین میبرد
این باور که لمینت دندانها را از بین میبرد، یکی از باورهای غلطی است که در میان مردم رایج است. در واقع، اگر لمینت بهدرستی و تحت نظارت دندانپزشک مجرب انجام شود، آسیب قابلتوجهی نخواهد داشت. در ادامه، به چند نکته مهم در این زمینه اشاره میکنم:
- فرایند آمادهسازی دندانها
در فرایند لمینت، ممکن است دندانها به مقدار بسیار کمی تراشیده شوند تا فضای کافی برای لمینت ایجاد شود. این تراشیدن معمولاً کم و در حد نیاز است و درصورتیکه دندانها بهدرستی ارزیابی شوند، خطر آسیب به مینای دندان وجود ندارد.
- کیفیت مواد
لمینتها معمولاً از مواد باکیفیت و مقاوم ساخته میشوند. اگر لمینت بهدرستی نصب شده باشد، میتواند محافظ خوبی برای دندانها باشد و از آسیبهای بیشتر جلوگیری کند. برای خرید مواد باکیفیت دندانپزشکی میتوانید به سایت دنتیوا مراجعه کنید. کارینودنت مرجع معتبری برای خرید ابزار و محصولات دندانپزشکی است.
● نگهداری مناسب
نگهداری صحیح از لمینتها و رعایت بهداشت دهان و دندان میتواند عمر آنها را طولانیتر کند و از مشکلاتی مانند شکستگی یا رنگپذیری جلوگیری کند.
● انتخاب دندانپزشک
انتخاب دندانپزشک مجرب و با صلاحیت در این زمینه بسیار مهم است. دندانپزشک باید بهدقت بررسی کند که آیا لمینت گزینه مناسبی برای بیمار است یا خیر و فرایند نصب را با دقت و تکنیکهای درست انجام دهد.
8. کامپوزیتها ضعیفتر از آمالگام هستند و دوام کافی ندارند
این تصور از گذشته باقی مانده است؛ زمانی که مواد کامپوزیتی اولیه مقاومت کمی در برابر سایش و نیروهای جویدن داشتند. بااینحال، امروزه مواد ترمیمی جدید با فناوریهای نانو و فرمولاسیونهای بهبودیافته، دوام بسیار بالاتری دارند و میتوانند به عنوان جایگزینی مناسب برای آمالگامها استفاده شوند. همچنین، کامپوزیتها به دلیل داشتن رنگ نزدیک به دندان طبیعی، از نظر زیبایی بسیار مناسبتر هستند و نیاز به تراشیدن کمتری دارند. بهعلاوه، این مواد میتوانند برای ترمیمهای جزئی تا وسیع در دندانهای قدامی و خلفی استفاده شوند. بهترین و باکیفیتترین کامپوزیتهای دندان موجود در بازار را میتوانید همین حالا در سایت کارینودنت ثبت سفارش کنید.
هزینههای جانبی کلینیک دندانپزشکی
هر دندانپزشک پس از فارغالتحصیلی و گذراندن دورههای طرح خود نیاز دارد تا در محیطی مشغول به کار شود. برای شروع کار باید هزینههایی همچون اجارهی مطب، خرید تجهیزات دندانپزشکی، حقوق پرسنل، هزینهی برق و یا حتی دکوراسیون داخلی را بپردازد. این هزینهها نسبت به مکانی که مطب را اجاره میکنند و تجهیزاتی که خریداری میکنند میتواند متفاوت باشد.
تخصص و تجربهی دندانپزشک
بعضی از متخصصان از این گلایه دارند که بیماران تصور میکنند درمان دندانهایشان در زمان کوتاهی انجام شده و پرداخت چنین هزینهای برای این زمان کوتاه منصفانه نیست. هنگام مراجعه به پزشک و دندانپزشک توجه داشته باشید که وقتی به یک متخصص مراجعه میکنید، در واقع برای سالها تلاش، تحصیل و تخصص او که حاصل پشتکار و هوش بالای اوست، هزینه میپردازید. توجه داشته باشید که معمولا نرخی که دندانپزشک متخصص بابت خدمات از شما دریافت میکند از مبلغی که جراح دندانپزشک دریافت میکند بیشتر است.
نوع خدمات دریافتی
یکی از عوامل مهم تعیینکننده نرخ خدمات دندانپزشکی، نوع خدماتی است که شما دریافت میکنید. کیفیت مواد اولیه و تجهیزاتی که یک دندانپزشک استفاده میکند و همچنین موقعیت مکانی کلینیک دندانپزشکی میتواند بر نرخ و قیمت خدمات دندانپزشکی تأثیرگذار باشد. در ادامه به بررسی انواع خدمات دندانپزشکی میپردازیم:
قیمت خدمات درمان ریشه
درمانهای مرتبط با ریشه دندان، از جمله عصبکشی، درمان مجدد ریشه، و پرکردن کانال دندان، در این گروه قرار دارند. این درمانها معمولاً پرهزینه هستند چون نیاز به تجهیزات خاص مانند دستگاههای اندازهگیری دقیق طول کانال و ابزارهای میکروسکوپی دارند. برای خرید تجهیزات اندو میتوانید به سایت دنتیوا مراجعه کنید و خریدی بدون دغدغه را تجربه کنید.
نرخ خدمات زیبایی دندان
این خدمات شامل مواردی مانند لمینت (روکشهای نازک و زیبایی برای سطح دندان)، بلیچینگ (سفیدکردن دندانها)، کامپوزیت ونیر و اصلاح طرح لبخند است. هدف این خدمات بهبود ظاهر دندانهاست و معمولاً هزینه بالایی دارند، زیرا مواد مصرفی باید بسیار باکیفیت و ظاهری طبیعی داشته باشند. همچنین، دقت و مهارت بالایی برای ایجاد نتایج طبیعی و جذاب در این کارها لازم است. باورهای غلط بسیاری در میان مردم در مورد بلیچینگ، لمینت و کامپوزیت وجود دارد که صحت ندارد. برای انجام کارهای زیبایی دندان حتما به دندانپزشکی مراجعه کنید که از مواد اولیه باکیفیت استفاده کند.
نرخ ترمیم و بازسازی دندانها
خدمات ترمیمی مانند پر کردن دندانهای پوسیده، قراردادن روکشها، و بریجهای دندانی برای حفظ و بازسازی دندانهای آسیبدیده استفاده میشوند. هزینه این خدمات به نوع مواد استفاده شده (مثل سرامیک، فلز یا کامپوزیت) و مهارت لازم برای بهبود عملکرد و زیبایی دندان بستگی دارد.
هر نوع ماده هزینه و دوام متفاوتی دارد، و این مسئله روی هزینه نهایی تأثیر میگذارد. برای خرید مواد ترمیمی دندانپزشکی باکیفیت به سایت دنتیوا مراجعه کنید. در دنتیوا تمامی مواد و ابزارهای تجهیزات دارای ضمانت اصالت هستند.
نرخ جراحیهای دندانی
این دسته شامل کشیدن دندانهای آسیبدیده یا عقل، جراحیهای پیچیده لثه، و کاشت ایمپلنت میشود. ایمپلنتها به دلیل نیاز به کاشت پایههای فلزی در استخوان و استفاده از تاجهای دندانی باکیفیت، یکی از خدمات دندانپزشکی گرانقیمت به شمار میآیند. جراحیهای لثه و دندان به تجهیزات پیشرفته جراحی، فضای استریل، و دانش تخصصی نیاز دارند که باعث بالارفتن هزینهها میشود.
قیمت ارتودنسی دندان
ارتودنسی شامل اصلاح موقعیت دندانها و فکها با استفاده از بریسهای ثابت یا متحرک و اینویزیلاین است. این درمانها به تجهیزات خاص و زمان طولانی نیاز دارند (ممکن است بین یک تا سه سال طول بکشد). به دلیل مدتزمان طولانی و پیچیدگی برنامه درمان، ارتودنسی معمولاً یکی از پرهزینهترین بخشهای دندانپزشکی است.
قیمت پروتزهای دندانی
این دسته خدمات شامل دندانهای مصنوعی ثابت و متحرک، مانند پروتزهای کامل و جزئی، بریجها و اوردنچر (پروتزهای متکی بر ایمپلنت) است. هزینه این خدمات به دلیل نیاز به قالبگیری دقیق، کار فنی آزمایشگاههای تخصصی، و استفاده از مواد با مقاومت بالا است. مواد پروتز باکیفیت باید راحت و طبیعی به نظر برسند، و برای این کار نیاز به تخصص و تجهیزات ویژه دارند.
خدمات پیشگیری و بهداشت دندان
این خدمات شامل جرمگیری، فلورایدتراپی، معاینات دورهای و مشاوره بهداشت دهان و دندان است. هزینه این خدمات معمولاً نسبتاً پایینتر است، اما نقش مهمی در پیشگیری از مشکلات جدیتر و هزینهبرتر دارند. انجام مرتب این خدمات میتواند نیاز به درمانهای پیچیدهتر و پرهزینهتر را کاهش دهد
9. بلیچینگ باعث از بین رفتن مینای دندان میشود
بلیچینگ درصورتیکه با مواد استاندارد و تحت نظارت انجام شود، فقط به لایه سطحی دندان نفوذ میکند و باعث تغییر رنگ میشود بدون اینکه به مینای دندان آسیب زیادی وارد کند. برای کاهش حساسیت دندان پس از بلیچینگ، میتوان از ژلهای کاهشدهنده حساسیت و فلوراید درمانی استفاده کرد.
نکتهی مهمی که دندانپزشک باید آن را رعایت کند، استفاده از مواد دندانپزشکی باکیفیت و تجهیزات مرغوب است. همچنین دندانپزشکان باید بیماران را از خطرات احتمالی و محدودیتهای بلیچینگ آگاه کنند و روشهای خانگی را برای جلوگیری از حساسیت دندان توصیه کنند. برای تهیهی مواد و تجهیزات دندانپزشکی به سایت کارینودنت مراجعه کنید.
توربینهای دندانپزشکی قدرت کافی ندارند
توربینها به دلیل سرعت بالا و تولید حرارت کمتر، یکی از اصلیترین ابزارهای دندانپزشکی هستند. فناوریهای جدید در توربینهای دندانپزشکی، به آنها این امکان را میدهد که با قدرت و سرعت بسیار بالا عمل کنند و درعینحال، لرزش و صدای کمتری تولید کنند. همچنین توربینها با استفاده از سیستمهای پیشرفته خنککننده میتوانند از ایجاد گرما روی دندان و آسیب به پالپ جلوگیری کنند.
آنگلها فقط برای درمان ریشه هستند
انگلها یا همان هندپیسهای کاهنده سرعت، دارای کاربردهای متنوعی در دندانپزشکی هستند. در درمانهای پیچیده، ترمیمهای وسیع، و جراحیهای دندانی، انگلها به دلیل دقت و کنترل بیشتری که فراهم میکنند، مورداستفاده قرار میگیرند. انگلها بهویژه در مراحل مختلف درمانهای اندودنتیک و پروتزهای ثابت و متحرک بسیار مفید هستند و به دندانپزشک امکان میدهند با دقت و کنترل بیشتری کار کند.
ایرموتور سرعت کمتری نسبت به توربین دارد و کارآمد نیست
ایرموتورها به دلیل ساختار سادهتر و سرعت کمتر، برای درمانهایی مناسب هستند که نیاز به دقت بالا دارند. ایرموتورها برخلاف توربینها، از سیستم هوای فشرده بهره میبرند که دندانپزشک را قادر میسازد کنترل بیشتری بر سرعت و نیروی اعمال شده داشته باشد. از ایرموتور دندانپزشکی در ترمیمهای پیچیده و بخشهایی که به دقت بیشتری نیاز دارند، استفاده میشود. ایرموتورها همچنین میتوانند در مواردی که نیاز به سرعت بالا نیست و باید به بافتهای اطراف آسیب نرساند، کارآمد باشند.
سیلرها بهمرورزمان نشت میکنند و غیرقابلاعتمادند
مواد اندو در درمانهای ریشه نقش مهمی دارند و باعث میشوند که کانال دندان به صورت کامل مهروموم شود. سیلرهای جدید از مواد اندو باکیفیتتری تشکیل شدهاند و اگر فرایند سیلرکردن کانال بهدرستی انجام شود، احتمال نشت بسیار کمی وجود دارد. برخی سیلرهای دندانپزشکی مدرن با خواص ضدباکتریایی تولید شدهاند که میتوانند از رشد باکتریها در داخل کانال جلوگیری کنند و ماندگاری بالایی را تضمین کنند.
تجهیزات اندو مانند فایلها و روتاریها شکننده هستند
یکی از نگرانیهای دندانپزشکان این است که تجهیزات اندو مانند فایلها و روتاریها ممکن است در کانال شکسته شوند .فایلهای روتاری اندو از مواد پیشرفتهای مانند نیکل-تیتانیوم ساخته شدهاند که علاوه بر انعطافپذیری، مقاومت بالایی نیز دارند. این ابزارها میتوانند بهراحتی در کانالهای پیچیده حرکت کنند و با رعایت اصول کار با این تجهیزات، خطر شکستگی بسیار کاهش مییابد. فایلهای روتاری امروزی به صورت ویژه برای دندانهای پیچیده و کانالهای باریک طراحی شدهاند و دندانپزشکان میتوانند با اطمینان بیشتری از آنها استفاده کنند.
اسید اچ باعث تضعیف ساختار دندان میشود
اسید اچ یکی از مواد کلیدی در باندینگ است و با افزایش انرژی سطحی دندان، به ایجاد پیوند قویتر با مواد باندینگ کمک میکند. اسید اچ فقط بر روی لایهای نازک از مینای دندان اثر میگذارد و این لایه بعد از باندینگ کامپوزیتها یا سایر مواد ترمیمی، بهخوبی ترمیم میشود. اسید اچ درصورتیکه بهدرستی استفاده شود، موجب تضعیف جدی در ساختار دندان نخواهد شد
10. باور آمالگام حاوی جیوه است و سمی است
اگرچه آمالگامها حاوی جیوه هستند، اما این جیوه به شکل آزاد نیست و در ترکیب با فلزات دیگری مانند نقره، مس، و قلع در یک ماتریس پایدار قرار دارد. تحقیقات علمی معتبر نشان دادهاند که میزان جیوه آزاد شده در آمالگام کمتر از حدی است که برای سلامتی مضر باشد. حتی سازمانهای بهداشتی بینالمللی مانند سازمان بهداشت جهانی (WHO) و انجمن دندانپزشکی آمریکا (ADA) همچنان استفاده از آمالگام را برای برخی موارد توصیه میکنند، بهویژه در ترمیم دندانهای خلفی که به استحکام و مقاومت بیشتری نیاز دارند.
11. باور باندینگ بهمرورزمان از دندان جدا میشود
درصورتیکه فرایند باندینگ بهدرستی انجام شود و از مواد مناسب استفاده گردد، میتواند ماندگاری بسیار بالایی داشته باشد. یکی از عوامل کلیدی در باندینگ موفق، آمادهسازی سطح دندان و استفاده از اسید اچ و پرایمر مناسب است. این فرایند به مواد باندینگ کمک میکند تا بهخوبی به سطح دندان بچسبند و از جداشدن آنها جلوگیری کند. تحقیقات نشان دادهاند که باندینگها، درصورتیکه بهدرستی استفاده شوند، میتوانند عمر مفید زیادی داشته باشند و حتی در ترمیمهای جزئی نیز عملکرد خوبی ارائه دهند.
باورهای قدیمی در مورد دندانپزشکی
همهی ما بر این باوریم که هرچقدر که زمان میگذرد، علم پزشکی بیشتر رشد میکند و همین مسئله موجب میشود تا بسیاری از باورها تبدیل به افسانه شوند. در گذشته هم باورهای باور غلط بسیاری در مورد دندان وجود داشته که در ادامه به تعدادی از آنها اشاره میکنیم:
- باور کشیدن دندان باعث آسیب به مغز میشود
یکی از باورهای نادرست این است که کشیدن دندان میتواند به مغز آسیب برساند یا بر عملکرد آن تأثیر منفی بگذارد. این تصور احتمالاً به دلیل نزدیکی دندانها به اعصاب و حسگرهای سروصورت شکل گرفته، اما از نظر علمی هیچ شواهدی برای این ادعا وجود ندارد و کشیدن دندان تأثیری بر عملکرد مغز ندارد. - باور کشیدن دندان به بینایی و شنوایی آسیب میرساند
در برخی از جوامع، مردم بر این باورند که کشیدن دندان، بهویژه دندانهای بالا، میتواند باعث ضعیفشدن بینایی و شنوایی شود. این باور اشتباه به دلیل نزدیکی دندانهای بالایی به سینوسهای صورت و اطراف چشمها و همچنین نزدیکی اعصاب دندان به اعصاب و مسیرهای شنوایی ایجاد شده است. اما واقعیت این است که کشیدن دندان تأثیری بر شنوایی و بینایی ندارد. - باور کشیدن دندان در دوران بارداری باعث سقطجنین میشود
باور قدیمی دیگری که در میان برخی از افراد رایج است این است که کشیدن دندان در دوران بارداری میتواند منجر به سقطجنین شود. این باور غلط است و در واقع اگر کشیدن دندان برای حفظ سلامت مادر ضروری باشد، دندانپزشک اقدامات لازم را انجام میدهد. البته بهتر است که این کار در سهماهه دوم بارداری انجام شود تا از عوارض احتمالی جلوگیری شود.
این باورهای نادرست نشاندهنده اهمیت آموزش و آگاهیبخشی دربارهی دندانپزشکی است تا افراد بتوانند با اعتماد به دندانپزشکان و اطلاعات علمی، تصمیمات بهتری برای سلامت خود بگیرند و از ترسهای غیرمنطقی دوری کنند
اصلاح باورهای غلط موجب بهبود سلامت دندانها خواهد شد
هر چقدر که میزان آگاهی مردم نسبت به باور باورهای غلط دندانپزشکی بیشتر شود، سلامت دندانهای آنها نیز بهتبع بیشتر خواهد شد. اکثر مردم اطلاعات و باورهایی در زمینه دندانپزشکی دارند که همه آنها درست نیستند و ریشه ی علمی ندارند. باورهایی که متأسفانه بهمرورزمان موجب آسیبدیدن دندانها خواهند شد.
تأثیر باورهای اشتباه بر عملکرد دندانپزشکان
هرکسی در طول دوران حرفهای کار خود ممکن است اشتباهاتی را داشته باشد. نکتهای که حائز اهمیت است اصلاح این باورها و اشتباهات است. در این مقاله به باورهای غلط دندانپزشکان پرداختیم تا قدمی بر افزایش و اصلاح این اطلاعات برداشته باشیم. باورهای اشتباه در میان دندانپزشکان میتوانند تأثیرات منفی زیادی بر کیفیت درمان و سلامت بیماران داشته باشند. برای پیشگیری از این مشکلات، دندانپزشکان باید همواره بهروز باشند و تحقیقات و آموزشهای جدید را در دستور کار خود قرار دهند. در نهایت، ایجاد یک نگرش علمی و مبتنی بر شواهد میتواند به بهبود کیفیت خدمات دندانپزشکی و ارتقای سلامت جامعه کمک کند.