در سالهای اخیر و با پیشرفت فناوریهای پزشکی و دندانپزشکی، ایمپلنتهای دندان به عنوان راهکاری موثر برای جایگزینی دندانهای از دست رفته یا معیوب به کار گرفته میشوند. یکی از این نوآوریها، ایمپلنت دندان دیجیتال است که با استفاده از عکسبرداری سه بعدی و اسکنرهای پیشرفته، مدلی دقیق از استخوان، عصب و لثه فرد میسازد.
بسیاری از افراد هستند که به علت ترمیمهای ناموفق، بیماریهای لثه یا عوامل دیگر، یک یا چند دندان خود را از دست میدهند.
این مشکل باعث کاهش کیفیت زندگی فرد (از نظر صرف غذا و صحبت کردن) میشود و از لحاظ ظاهری نیز تاثیراتی منفی بر روی فرد میگذارد.
ایمپلنت دندان، ساختاری است که پس از جراحی در استخوان فک قرار میگیرد و به عنوان پایهای برای نصب دندانهای مصنوعی عمل میکنند.
با ایجاد اتصال محکم بین ایمپلنت و استخوان، ایمپلنت دندانی شبیه به یک دندان واقعی در دهان شما قرار خواهد گرفت.
ایمپلنت دندان دیجیتال چیست؟
ایمپلنت دندان دیجیتال روشی است که در آن با استفاده از عکس برداری سه بعدی و اسکنرهای پیشرفته، مدلی دقیق از استخوان، عصب و لثه فرد ساخته میشود.
این اطلاعات سه بعدی به کمک نرمافزارهای مخصوص تحلیل میشوند و به دندانپزشک این امکان را میدهد تا پایه ایمپلنت را در دقیقترین نقطه ممکن قرار دهد.
در حقیقت در پاسخ به سوال ایمپلنت دیجیتال چیست باید بگوییم، ایمپلنت دندان دیجیتال یک روش برای کاشت دندان نیست. بلکه مجموعهای از ابزارهایی که به دندانپزشک کمک میکند تا فرایند ایمپلنت را به شکلی سادهتر و راحت تر انجام دهد.
آیا ایمپلنت دیجیتال برای من مناسب است؟
ایمپلنت دندان دیجیتال برای بیشتر افراد مناسب است. اما شما باید برای تشخیص دقیق و مطلوب این موضوع، توسط یک دندانپزشک متخصص ارزیابی و معاینه شوید.
به طور کلی، میتوان ایمپلنت دندان دیجیتالی را گزینهی خوبی برای افراد با شرایط زیر دانست.
افرادی که یک یا چند دندان را از دست دادهاند: ایمپلنت دیجیتال میتواند به عنوان جایگزین دندانهای از دست رفته عمل کند و به شما قابلیت برگشت به یک ساز و کار دندانی ثابت را ارائه بدهد.
افرادی که به دنبال موفقیت بالا در درمان هستند: ایمپلنت دندان دیجیتال باعث افزایش موفقیت درمانی میشود و احتمال عدم موفقیت و شل شدن ایمپلنت را کاهش میدهد.
کسانی که به دنبال راحتی بیشتر در طول درمان هستند: ایمپلنتهای دیجیتالی با استفاده از تکنولوژی سه بعدی و نرمافزارهای مخصوصی صورت میگیرد. این موضوع به دندانپزشک این امکان را میدهد تا پایه ایمپلنت را در دقیقترین نقطه قرار دهد و به شما تجربه کمترین درد و عوارض پس از عمل را ارائه دهد.
جراحی ایمپلنت دیجیتال چگونه انجام میشود؟
ایمپلنت دیجیتال (که به آن جراحی ایمپلنت با هدایت دیجیتال نیز گفته میشود) از یک شبیهسازی کامپیوتری سه بعدی برای بررسی وضعیت استخوان و موقعیت عصبی استفاده میکند.
در این روش، دهان فرد با استفاده از یک دستگاه دیجیتالی اسکن میشود تا دندانپزشک اطلاعات کاملی در خصوص وضعیت استخوان و عصب در محل کاشت ایمپلنت به دست بیاورد.
با استفاده از این اطلاعات، یک دندانپزشک با تجربه و مهارت میتواند جراحی را با حداقل برش انجام دهد.
از آنجایی که عمل جراحی دیجیتالی ایمپلنت بر ایجاد کوچکترین برش ممکن تمرکز دارد، درد در مقایسه با جراحی ایمپلنت معمولی به شدت کمتر خواهد بود.
علاوه بر این، دندانپزشک در طول درمان از یک راهنمای دقیق بر روی دندانها استفاده میشود تا اطمینان حاصل کند که آسیبی به عصب یا دندانهای اطراف وارد نمیشود.
آیا میزان درد در این جراحی کمتر از سایر روشها است؟
بله. استفاده از تجهیزات دیجیتالی برای نصب پایه ایمپلنت، برش لثه را به حداقل میزان ممکن کاهش خواهد داد که در نتیجه این اتفاق، درد ایمپلنت دندان را به میزان قابل توجهی کمتر خواهد کرد.
با استفاده از تجهیزات دیجیتالی برای کاشت ایمپلنت دندان، شما نه تنها از تمام مزایای کاشت دندان معمولی بهره مند میشوید، بلکه مزایای بیشتری نیز دریافت خواهید کرد. مزایایی از جمله:
افزایش دقت جراحی
کاشت صحیح تر و اصولی تر ایمپلنت دندان
افزایش سرعت فرایند جراحی
بدون نیاز به مراقبتهای ویژه
کوتاه شدن دوران نقاهت
معایب ایمپلنت دیجیتالی
اگرچه معایب و عوارض این روش نسبت به مزایای آن بسیار کم و ناچیز است؛
به همین دلیل، در ادامه تعدادی از معایب این روش را به شما معرفی خواهیم کرد تا بتوانید پس از مطالعه این موارد و البته پس از مشورت با یک دندانپزشک متخصص و با تجربه در این زمینه، نسبت به انتخاب بهترین روش ایمپلنت دندان برای خود تصمیم گیری نمایید.
این روش معمولا گرانتر از روشهای دیگر جایگزینی دندان است.
اگر چه که خود فرایند جراحی و تعداد جلسات مراجعه به متخصص کوتاه و کم است. اما فرایند طراحی دیجیتالی دندان فرایندی زمانبر است.
این روش به تجهیزات خاصی نیاز دارد. به همین دلیل، تنها در کلینیکهای مجهز و تخصصی دندانپزشکی قابل انجام است.
قیمت ایمپلنت دیجیتال
همانطور که در بالا نیز به این موضوع اشاره کردیم، قیمت ایمپلنت دندان دیجیتالی معمولا گران تر از ایمپلنت معمولی دندان است. این موضوع به دلیل نیاز به تجهیزات مخصوص این روش و روشهای مخصوص عکس برداری است.
علاوه بر این، ایمپلنتهای دیجیتالی معمولا توسط دندانپزشکهای متخصص و با تجربه صورت میگیرد. پس طبیعی است که هزینه انجام این فرایند کمی گرانتر از ایمپلنتهای معمولی دندان باشد
طول عمر ایمپلنت دیجیتال
تمام ایمپلنتهای دندان، طول عمر زیادی دارند و میتوانند تا حدود ۲۰ سال در دهان شما دوام بیاورند. ایمپلنت های دندان دیجیتالی نیز از این قائده مستثنی نیستند و میتوانند تا حدود ۲۰ سال و یا حتی مادام العمر در دهان شما باقی بمانند
جمع بندی نهایی
در این مقاله متوجه شدیم که ایمپلنت دیجیتال چیست و گفتیم که این روش با تهیه یک اسکن کامل از وضعیت دهان و دندانهای شما، دقیقترین محلها برای کاشت دندان را تعیین خواهد کرد. این روش با کمترین میزان برش لثه، جراحیای بدون درد و با کمترین میزان خونریزی برای شما رقم خواهد زد.
سوالات متداول در خصوص ایمپلنت دندان دیجیتالی
آیا این روش میتواند دارای خطا باشد؟
احتمال بروز خطا هر روشی که در حوزه پزشکی و یا دندانپزشکی انجام شود وجود دارد. ایملپنت دیجیتالی نیز از این قائده مستثنی نیست. برای کاهش این احتمال، بهتر است به یک متخصص ماهر و با تجربه مراجعه نمایید.
این روش برای چه افرادی قابل اجرا نیست؟
افرادی که درگیر بیماریهای لثه و یا مشکلات ضعف سیستم ایمنی، پوکی استخوان حاد و سرطان هستند، قادر به انجام این فرایند نیستند. ما در یک مقاله دیگه به صورت کامل درباره موضوع چه کسانی نباید ایمپلنت کنند صحبت کردیم، پیشنهاد میکنیم حتما برسیش کنید.
شرایط سنی خاصی برای این روش وجود دارد؟
معمولا ایمپلنت دندان (به هر روشی) تنها برای افراد با سن بالاتر از ۱۷ سال صورت میگیرد. جهت اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله بهترین سن برای انجام ایمپلنت را مطالعه کنید.